Pagini

Devoratori Online

vineri, 29 martie 2013

Lincoln


Lincoln este un film istoric care il are in prim plan pe unul din marii presedinti ai Statelor Unite ale Americii.
Abraham Lincoln a ramas in istoria lumii pentru promovarea si adoptarea celui de al treisprezecelea amendament care spunea ca albii nu au dreptul sa inrobeasca in nici un fel oamenii negrii.
Filmul arata intregul chin si truda care s-a depus pentru a convinge alesii si guvernatorii sa voteze in favoarea ei. Marele presedinte si-a pus un termen foarte scurt de doar o luna de zile pentru realizarea acestui lucru, oamenii neintelegand graba acestuia. El dorea sa scape soldatii de masacrul in care urmau sa fie pusi din nou deoarece primavara se apropia si se incepeau noi campanii si de asemenea era ingrijorat ca daca legea nu era adoptata in timpul razboiului va putea fi contestata pe timp de pace.
Intr-o luna Lincoln s-a asigurat ca destui oameni vor vota afirmativ legii si celor care nu erau dispusi a incercat sa le ofere o mita care nu batea foarte tare la ochi , adica locuri de munca bine platite.
Pe de alta parte este aratata drama familiei lui, dorinta oamenilor de al asasina, durerea familiei dupa pierderea unui copil si frica sotiei sale ca fiul cel mare se va inrola in armata punandu-si in pericol viata.
Amendamentul cu numarul treisprezece este adoptat, iar la foarte scurt timp presedintele este asasinat.
In opinia mea filmul este unul cutremurator care povesteste in mod frumos intamplari care au contat in istoria noastra, adica toata dorinta acestui om de a salva lumea din mizerie, si care chiar si-a atins scopul ... a meritat?
Eu zic ca da ,  pe termen lung chiar a fost un lucru minunat, a oprit o tara mare si puternica din a inrobi oameni nevinovati.
Deci parerea mea in mare despre film este ca face parte din categoria filmelor care trebuie sa fie vazute mai ales daca esti pasionat de istorie si subiecte de genul acesta.
Nota 4/5
PhotoPhotoPhotoPhoto

Niciun comentariu: