Pagini

Devoratori Online

duminică, 31 martie 2013

The Host



Gazda
The Host este un film făcut după romanul science fiction scris de Stephenie Meyer, actiunea fiind plasată într-un viitor utopic, în care protagonista Melanie Stryder trăiește într-o lume în care extratereștrii, numiti Suflete, pun stăpânire pe corpurile umane.
Melanie este una dintre puținele persoane rămase neinvadate, iar în momentul în care este capturată, nu renunță ușor la mintea, emoțiile, trăirile și mai ales la iubirea ei pentru Jared si fratele ei, Jamie.
Sufletul care este plasat in trupul lui Melanie se numeste Wanderer (Ratacitoarea), un suflet care a calatorit mult, traind pe numeroase planete pe care Sufletele au pus stapanire.
Wanda descopera dupa o perioada ca Melanie inca mai traia comunicand cu ea si chiar putand sa ii controleze unele miscarii ale trupului.
The Seeker (Cautatoarea) era insarcinata sa se ocupe de cazul Wandei (The Wanderer), vrand sa obtina informatii despre amintirile lui Melanie, mai ales despre locul unde se aflau restul supravietuitorilor.
Wanda incepe sa comunice cu Melanie si incepe sa o inteleaga, vrand sa o protejeze. The Seeker are impresia ca ea ii ascunde ceva si devine mai insistenta. Vazand ca Melanie devine din ce in ce mai puternica si ca Wanda nu mai poate sa o controleze, The Seeker decide sa o trimita pe Wanda in alt trup pentru ca ea sa il invadeze pe cel al lui Melanie. Fiind impotriva acestui plan, atat Melanie cat si Wanda, ele decid sa plece in cautarea Vindecatorului ei, pentru a-l convinge sa o lase pe Wanda in corpul lui Melanie.
Crezand ca ele sunt pe drumul catre Vindecator, Wanda se lasa pacalita de Melanie, ajungand in mijlocul desertului. Ele fac accident si abandoneaza masina pentru a porni spre locul unde Melanie trebuia sa se intalneasca cu unchiul ei, Jeb.
Dupa ce a mers sute de kilometrii prin desert, Wanda se adaposteste la umbra unui copac. Arsa de soare si deshidratata, ea este gasita de Jeb. Acesta descopera ca Melanie nu mai este aceeasi, ci a fost invadata de un Suflet. In ciuda acestui lucru, el decide sa o protejeze si sa o ia cu el in ascunzatoarea lui din stanci. Acolo, Wanda se intalneste cu toata familia lui Melanie, inclusiv Jamie si Jared.
Nevoita sa isi castige existenta, Wanda trebuie sa coabiteze si sa lucreze cu restul supravietuitorilor, prin ochii carora era vazuta ca o amenintare, care trebuie eliminata cat mai repede cu putinta. Dupa ce a castigat increderea lui Jamie, care afla ca Melanie este inca prezenta in mintea ei, Wanda se apropie din ce in ce mai mult de Ian, unul dintre supravietuitori. In acelasi timp il convinge pe Jared in privinta lui Melanie si incearca sa se impace cu toata lumea.
In ciuda atentatelor la viata ei, Wanda se ataseaza de toti oamenii si incepe sa le descrie cat mai multe detalii despre viata ei si planetele prin care a calatorit. Insa, un adevar cutremator, zdruncina increderea Wandei in acei oameni: ea afla ca in expeditiile lor, supravietuitorii luau ca ostatici, persoane invadate si scoteau Sufletele din ele, omorandu-le. Wanda este acaparata de teama, insa cu ajutorul lui Jeb si al lui Ian, aceasta isi revine.
Dupa ce Jamie s-a ranit grav la picior, Wanda realizeaza ca el nu mai are multe sanse si se duce cu Jared la un spital de-al Sufletelor si fura medicamente care ii pot salva viata lui Jamie.
Pe drumul de intoarcere din una dintre expeditiile lor, Jared, Wanda si Ian se intalnesc cu The Seeker si o iau ostatica. Dupa ce elibereaza trupul, acestia o trimit pe Seeker pe cea mai indepartata planeta, pentru a scapa de orice fel de primejdie.
Dupa ce isi da seama cum poate sa elibereze Sufletele din trupurile oamenilor, fara a le rani, Wanda face un pact cu doctorul. Daca ii arata cum poate face asta, doctorul trebuia sa o elibereze si pe ea din trupul lui Melanie insa, in loc sa o trimita pe o alta planeta, aceasta dorea ca el sa o omoare pentru ca nu isi putea imagina viata fara Ian, Melanie si restul.
Dupa ce s-a terminat toata procedura, Wanda se trezeste si o vede pe Melanie. Astfel, ea afla ca a fost mutata intr-un alt trup caruia i-a dat viata, pentru ca fata careia i-a luat corpul, deja murise. Astfel, Ian poate fi cu Wanda fara nicio problema, Jared se reintalneste cu iubita lui, Melanie si aceasta din urma, isi regaseste familia, inclusiv pe fratele ei, mult iubit, Jamie.

Nota 4/5

PhotoPhotoPhotoPhoto

Niciun comentariu: