Pagini

Devoratori Online

sâmbătă, 16 martie 2013

Trouble With the Curve


Intr-o dimineata plictisitoare de duminica simteam nevoia de un film care sa ma scoata din acea stare, in concluzie am ales Trouble With the Curve cu Clint Eastwood, Amy Adams si Justin Timberlake in rolurile principale. Filmul este o drama din lumea sportului care ne spune povestea lui Gus, un cautator de talente la baseball, care de-a lungul timpului a dat acestui sport unele dintre cele mai mari nume. O data cu trecerea timpului instinctele lui Gus se mai estompeaza, lucru sesizat si de conducerea clubului unde lucreaza, care planuia sa-l lase fara slujba odata cu expirarea contractului acestuia. Singurul lui sprijin a ramas prietenul de o viata, Pete Klein si fiica Mickey, care l-au sustinut intotdeauna si erau convins ca Gus e cel mai bun cautator de talente din intreaga America.

Pete Klein: Have you thought about what you'll do when your contract is up? 
Gus: Sure, sign another one for more money. 


Ca ultima misiune, Gus este trimis in Atlanta pentru a-l urmari pe Bo Gentrv, un jucator tanar cu mult potential de joc, pentru ca la sfarsitul sezonului sa fie sau nu cumparat de club. Datorita unui control de rutina la doctor, lui Gus i se descopera probleme cu vederea, fara de care nu putea sa isi desfasoare activitatea la capacitate maxima, dar in ciuda acestora el refuza sa mearga la un specialist, considerand acest lucru o pierdere de timp.
Fiica lui Gus, Mickey, era o avocata de succes pe cale sa devina partener la firma care lucreaza, lucru la care va renunta in favoarea insotirii lui Gus la Atlanta. La auzirea acestei vesti Gus nu se declara incantat, iar cei doi vor avea mai multe conflicte de personalitate pe toata durata calatoriei.

Gus: You shouldn't be in a place like this. 
Mickey: You used to sneak me into places worse than this. 


Ajunsi la Atlanta, se vor intalni cu Johnny Flangan, un fost talent descoperit de Gus insusi, dar care in urma unei accidentari la brat s-a retras. Dupa ce accidentarea de la brat, Johnny s-a apucat si el de scouting, urmarind acelasi jucator pe care il urmarea Gus.

Gus: You don't know anything about scouting. 
Johnny: Don't tell them that. 


Obisnuindu-se cu situatia, Gus a cazut de acord sa o duca la meciuri si pe Mickey, fapt care ii va mai apropia putin pe cei doi.
Jucand din ce in ce mai bine, Bo Gentrv intra in atentia tuturor, insa in ciuda acestora Gus nu este impresionat in mod special de el.
In ultimul meci al sezonului, temerile lui Gus se adeveresc, si anume problemele lui Bo cu mingile curbate. La sfatul lui Gus , Johnny isi va informa clubul despre problema lui Bo, prin urmare vor alege un alt jucator, iar in ciuda atentionarilor lui Gus catre propriul club, acestia il vor cumpara pe Bo Gentrv. Finalul filmului este unul cum nu se poate mai bun. In timp ce se pregatea de intoarcere, Mickey vede un tanar aruncator care se juca cu fratele lui mai mic. Vazand din prima talentul lui, Mickey ii aranjeaza o proba la echipa unde vedeta Bo Gentrv tocmai a fost cumparat, punandu-l chiar pe el sa loveasca aruncarile tanarului. Spre surprinderea tuturor Bo nu reuseste sa loveasca nici macar o minge, la care vine si replica lui Gus:

Gus: What do you say now, jackass? That's know as, trouble with the curve. 

Asa cum v-am spus toate lucrurile se termina cu bine, Gus primind un nou contract la club , iar Mickey devenind impresara noului talent.
In concluzie va pot spune ca acest film nu trebuie ratat daca sunteti fani ai sportului si al unui Clint Eastwood care in ciuda varstei nu isi pierde din valoarea actoriceasca.

Nota 7,5/10

PhotoPhotoPhoto

Niciun comentariu: