Pagini

Devoratori Online

marți, 2 aprilie 2013

Exorcistul

The exorcist,un thriller aparut in anul 1973 spune povestea unei mame actrite care isi pune toata increderea in doctori,psihiatri si noile modalitati medicinale de vindecare a bolilor,aceasta crezand ca doctorii au dreptate in legatura cu diagnosticul fetitei ei ,Regan,de doar 12 ani.Acum e schizofrenie,acum are o problema cu lobul drept al creierului.Insa mama ei isi da seama ca fetita sufera ceva mai grav decat o simpla schizofrenie,sau un aces de nervozitate.Ceva dinaunttrul fiicei sale pune stapanire pe trupul ei ,capturandu-i sufletul.
Doctorii ajung sa creada ca si mama ei are o problema,deoarece le povestea tot felul de intamplari ciudate in legatura cu Regan.
Dar ea stia,stia ca nu se inseala.
Norocul a facut ca ea sa-l intalneasca pe parintele Karras.La inceput acesta nu-i dadea decat aceleasi sfaturi ca doctorii,dar apoi,examinand fata mai bine si-a dat seama ca ceva intunecat o mananca pe dinauntru.
Au urmat apoi luni bune de cercetare ,pentru ca preotul avea nevoie de dovezi clare pe care sa le arate episcopilor pentru a-l lasa sa savarseasca o exorcizare.Insa nu l-au lasat s-o faca,au adus pe cineva mai bun,cineva care a mai avut odata legatura cu acel demon care a pus stapanire pe Regan,parintele Merrin.
Finalul filmului reprezinta o impletire a tragicului,a grotescului,cu usurare,implinire sufleteasca.
P.S.: +18 ,va puteti uita la el daca aveti convingerea ca puteti dormi o noapte intreaga linistiti dupa un film de genul acesta.
Nota 2/5
PhotoPhoto

Niciun comentariu: