Pagini

Devoratori Online

joi, 16 mai 2013

5 actori care si-au transformat depresiile in povesti pentru filme:


#1
Kirsten Dunst
In viata reala: Kirsten s-a internat singura la un centru de tratament din statul Utah in 2008 si a sustinut ca problemele au aparut din cauza presiunilor resimtite in cariera: “Ca actrita ar trebui sa fi sensibila si vulnerabila, dar in acelasi timp e nevoie sa fi supersociabila si simpatica cu toata lumea. E o dihotomie insuportabila”. Astazi actrita se protejeaza evitand circuitul petrecerilor hollywoodiene si stand departe de premierele cu covor rosu.

In cinematografie: in 2001 Kirsten Dunst a interpretat-o pe Nicole Oakley, o fata de politician american in povestea de dragosteCrazy/Beautiful. Familie dezbinata, tulburari comportamentale si depresie usoara. In 2010 a dat viata personajului Katie Marks in All Good Things. Violenta domestica, adictii si depresie severa. Iar in 2011 in Melancholia lui Von Trier a fost Justine, mireasa depresiv catatonica, rol pentru care a si fost premiata la Cannes.

#2

Winona Ryder
In viata reala: in anii ’80 si ’90 Winona Ryder cucerea publicul spectator cu rolurile ei, dar despartirea de logodnicul Johnny Depp, survenita pe cand actrita avea doar 19 ani, a marcat-o profund. Au urmat abuzul de alcool, atacurile de panica si o coborare in infernal depresiei. Winona insasi s-a internat pentru o scurta perioada intr-o institutie specializata, iar apoi a continuat ani de zile sa mearga la psihoterapie.

In cinematografie: Plecand chiar de la experienta ei personala Winona Ryder a jucat si produs in 1999 drama Girl, Interrupted unde spune povestea mai multor personaje nesanatoase la cap internate la Claymoore. Filmul i-a adus Angelinei Jolie, interpreta sociopatei Lisa Rowe in film, un premiu Oscar.

#3

Mel Gibson
In viata reala: In 2002 Sydney Morning Herald il cita pe Mel Gibson cand actorul vorbea despre perioadele sale cu adevarat bune si cele cu adevarat rele. Mel insusi afirma despre el ca e maniaco-depresiv. Tulburarea bipolara a iesit din ce in ce mai des la iveala in anii urmatori. In 2006 Mel a fost arestat pentru conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice. Au urmat o iesire antisemita tot sub influenta bahica si in 2010 abuzul fizic si verbal fata de prietena lui de atunci.

In cinematografie: The Beaver din 2011 in regia lui Jodie Foster cu Mel Gibson in rolul principal este eminamente un film despre depresie. Walter Black traieste visul american, are familia perfecta si jobul ideal, dar se simte mizerabil. Pentru a-si exteriorize sentimentele alege sa comunice cu ajutorul unei marionete.

#4

Gwyneth Paltrow
In viata reala: Actrita are doi copii. Fiica Apple, nascuta in 2004 si un fiu, Moses, venit pe lume doi ani mai tarziu. Daca dupa nasterea lui Apple Gwyneth a intrat natural in rolul de super-mamica, dupa cea a lui Moses lucrurile n-au mai stat la fel. In 2011 ea marturisea ca s-a simtit in acea perioada ca un zombi si ca sotul ei, solistul trupei Coldplay, Chris Martin, a fost primul care a luat in calcul ipoteza depresiei postpartum si a sustinut-o in a cauta suport specializat.

In cinematografie: Gwyneth a participat in 2003 alaturi de Daniel Craig la o ecranizare a relatiei dintre poetii Ted Hughes si Sylvia Plath inSylvia. Prima poeta care a primit un premiu Pulitzer postmortem, Sylvia Plath, s-a sinucis la doar 31 de ani dupa ce la 20 de ani a fost diagnosticata cu depresie, iar la 29 se separase de sotul ei cu care avusese deja 2 copii.

#5

Nicole Kidman
In viata reala: Intr-un interviu recent acordat revistei australiene WHO, Nicole Kidman a povestit despre cat de dificil a fost momentul divortului de Tom Cruise pentru ea. In 2001 atunci cand casnicia i-a luat-o definitiv la vale actrita s-a trezit intr-o stare de depresie adanca pe care a descris-o ca fiind drept “cea mai insingurata existenta”. Privind insa acum in urma, Nicole Kidman spune ca nu regreta nimic si ca totul a fost parte dintr-un proces de evolutie absolut necesar.

In cinematografie: The Hours a fost unul din filmele preferate ale criticii de peste ocean cu 8 nominalizari la Oscar si un premiu acordat chiar lui Nicole Kidman in 2003 pentru interpretarea ei oferita personajului depresiv al scriitoarei Virginia Wolf.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Nu stiam.Foarte bune informatiile.