Pagini

Devoratori Online

miercuri, 19 iunie 2013

Byzantium

Eleanor şi Clara, două tinere misterioase dar foarte sărace, reuşesc sa fugă de la locul unei groaznice fărădelegi, ajungând într-o statiune veche şi neîngrijită de la malul mării. Ele încearcă să facă rost de bani şi să-şi găsească refugiul în această localitate ieftină de pe litoral, lucrând prin hotelurile sale decăzute.

Clara, mai cu capul pe umeri, îşi vinde trupul. Ea îl întâlneşte pe timidul şi singuraticul Noel, care le asigură celor două un acoperiş deasupra capului, în vechiul său hotel, Byzantium. Clara, care se gândeşte tot timpul la viitor, îl preschimbă peste noapte într-un bordel.

Între timp, Eleanor, eterna şcolăriţă, îl întâlneşte pe Frank, un spirit pereche, care o împinge, fără să-şi dea seama de consecinţe, să-i spună adevărul despre viaţa ei.

Conform poveştii sale, Clara este mama lui Eleanor, deşi între ele nu sunt decât câţiva ani diferenţă de vârstă. Cu toate că nu are decât 16 ani, Eleanor susţine că s-a născut în 1804. De asemenea, ea mărturiseşte că trebuie să bea sânge de om pentru a supravieţui – la fel ca mama sa.

2 comentarii:

B. Eugen spunea...

Sa fie oare titlul vreo aluzie la contesa Báthory din cele doua filme recente? (ca ataca sangele sub limbuta, cele doua Báthory sunt desigur diferite).
Eniuei s-a notat, trebe vazut.

Unknown spunea...

Trebuie neaprat vazut acest film.