Pagini

Devoratori Online

marți, 11 iunie 2013

Stiati ca...

1.”Walla” este un termen folosit pentru a crea senzatia de multime – o iluzie audio. Mai multi oameni care spun impreuna “walla, walla, walla, walla” da impresia unui grup mare de oameni care vorbesc.

2.Inversarea timpului este un truc standard folosit in filme. Spre exemplu, cand Moise desparte Marea Rosie in The Ten Commandments, regizorii au filmat apa revarsandu-se intr-un bazin, apoi au rulat filmarea invers.

3.Multe filme de actiune depind de cascadorii in care este folosit focul – care, in mod surprinzator sunt create in conditii de racoroare. Cascadorii incep prin a-si acoperi corpul cu un gel racoritor care incetineste arderea, apoi imbraca lenjerie fabricata din Nomex si imbibata cu acelasi gel. Stratul final este din cauciuc inflamabil, insa, din cauza faptulul ca fumul emanat de acesta este nociv, regizorii incearca sa filmeze aceste scene in cel mai scurt timp posibil.

4.Rechinul folosit de Steven Spielberg in Jaws a fost destul de problematic. Pentru ca nu fusese testat in apa inainte de inceperea filmarilor, in prima zi s-a scufundat direct pe fundul oceanului. Readus la suprafata si modificat, rechinul a manifestat pe mai incolo probleme la sistemul hidraulic, oxidat de apa sarata.

5.Cand James Cameron a scris scenariul pentru Titanic, personajele Rose DeWitt Bukater si Jack Dawson erau pur fictive. Insa dupa ce scenariul a fost terminat, s-a descoperit ca la bordul Titanicului chiar a fost un J.Dawson care a murit in naufragiu. Acest J. Dawson era de fapt Joseph Dawson, nascut in Dublin, in septembrie 1888. Corpul sau a fost scos din apele oceanului si a fost inmormantat intr-un cimitir din Nova Scotia, impreuna cu alte victime ale naufragiului. Astazi, mormantul lui, numarul 227, este cel mai vizitat din tot cimitirul.

3 comentarii:

meduza spunea...

nominalizare :D http://furelise-oriceoriundeoricand.blogspot.ro/2013/06/premii-versate.html

AliceNeko spunea...

Walla walla :))

Unknown spunea...

Nu stiam mai nimic de aici.