Pagini

Devoratori Online

marți, 30 iulie 2013

Clopotelul Aniei (Anya`s Bell)-1999

                    Acest film poate fi descris printr-un singur cuvant ,si anume :emotionant.
Scott Rhymes(Mason Gamble) este un copil de clasa a sasea cu mari probleme la invatatura.Ceea ce nu stie el este ca pricina problemei la invatatura este boala de care sufera ,dislexia.
Anya (Della Resse)este vecina lui Scott.Anya este o femeie batrana , de culoare si care este oarba.
Totusi ,acesti doi oameni atat de diferiti sunt legati de soarta .
Cand scot se angajeaza pe timpul verii la o farmacie , si este pus sa-i duca medicamentele Anyei ,aceasta il plateste cu o bacnota mai mare decat pretul cerut .Copilul pleaca cu banii , insa se intoarce,  uimind-o pe Anya cu onestitatea lui . 
Acolo incepe prietenia lor . 
Putin cate putin ,Scott o invata pe Anya sa se miste in lumea exterioara casei ei cu ajutorul bastonului ,si Anya il invata pe baiat alfabetul Braille ,astfel descoperind boala ce il apasa pe 
copil.
Astfel Scott si Anya devin prieteni , devin dependenti unul de celalalt ,ceea ce o indispune pe mama baiatului care nu intelege aceasta apropiere.Si totusi femeia ,vaduva , nu intervine in relatia copilului cu batrana decat in momentul in care Anya ii expune problema lui Scott .
Astfel ei isi  depasesc statutul si reusesc sa se dezvolte , sa renasca .
Filmul , in opinia mea ,este unul miscator.Ne invata despre cum problemele pot fi ,si trebuiesc rezolvate cu ajutorul altor oamenii si despre cum piedicile vietii,chiar si cele mai mari, pot fi traversate .
O drama  americana  minunata in regia lui Tom McLoughlin.
              

Un comentariu:

Andreea T. spunea...

Cred ca este foarte bun filmul.O sa ma uit si eu la el.