Pagini

Devoratori Online

marți, 30 iulie 2013

Clopotelul Aniei (Anya`s Bell)-1999

                    Acest film poate fi descris printr-un singur cuvant: emotionant.
Scott Rhymes(Mason Gamble) este un copil de clasa a sasea cu mari probleme la invatatura.Ceea ce nu stie el este ca pricina declinului sau academic este o boala putin cunoscuta la acea vreme. 
Anya (Della Resse) este vecina lui Scott.Anya este o femeie puternica, dar singuratica si de asemena suferinda din cauza faptului ca este oarba. 
Totusi, acesti doi oameni atat de diferiti sunt legati de soarta .
Cand Scott se angajeaza pe timpul verii la o farmacie si este responsabil sa ii aduca medicamentele Anyei, aceasta il plateste cu o bancnota mai mare decat pretul cerut .Copilul pleaca cu banii, insa se intoarce si Anya este uimita de corectitudinea lui . 
Acolo incepe prietenia lor . 
Putin cate putin, Scott o invata pe Anya sa se miste in lumea exterioara casei ei cu ajutorul bastonului iar Anya il invata pe baiat alfabetul Braille, astfel descoperind boala ce il apasa pe copil.
Scott si Anya devin apropiati, ajung aproape dependenti unul de celalalt, fapt ce o indispune pe mama baiatului care nu intelege aceasta tovarasie.Totusi, aceasta nu intervine in relatia copilului cu batrana decat in momentul in care Anya ii expune problema lui Scott .
Astfel ei isi depasesc statutul si reusesc sa se dezvolte , sa renasca .
Filmul ne reinvata despre cum problemele pot fi si trebuiesc rezolvate cu ajutorul oamenilor si ne reaminteste cum piedicile vietii, chiar si cele mai mari, pot fi traversate .
O drama americana impresionanta in regia lui Tom McLoughlin.
                                                Prezentare realizata de Stefania Stancu.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Cred ca este foarte bun filmul.O sa ma uit si eu la el.