Pagini

Devoratori Online

miercuri, 21 august 2013

Sunt o baba comunista (2013) - Cronica


"Sunt o baba comunista" este o comedie romaneasca de prima clasa in regia lui Stere Gulea , bazata pe romanul cu acelasi nume al lui Dan Lungu.
Nu stiu cum a fost in perioada comunista ,eu fiind nascuta mult mai tarziu , dar parintii mei au trait pe vremea aceea si din cate mi-au povestit a fost o vreme grea , ajungand sa stai la coada pentru alimente cu orele.
Filmul o prezinta pe doamna Emilia , zisa si Mica , care la randul ei reprezinta o intreaga generatie si anume cea comunista. In fosta fabrica unde lucrase doamana Emilia,se turna acum un film despre perioada comunista ,  femeia fiind contactata prin intermediul nepotului ei spre a participa la filmari . Reintoarcerea in fabrica,si reintalnirea cu unii fosti colegi de munca, ii trezeste astfel amintiri din anii tineretii si ii da noi idei pe care totusi nu le va putea pune in practica. In acelasi timp aceasta primeste si vizita fiicei ei stabilita in Canada si a sotului acesteia.Fata ii destanuie ca are mari probleme financiare si astfel doamna Emilia decide sa faca un mare sacrificiu pentru a o putea ajuta. 
Dupa parerea mea "Sunt o baba comunista" este un film impresionant ce ne dezvaluie cate un pic din vremea ce a fost si vremea prezenta.Prezinta personaje conservate in timpul in care au "trait" .De la obiceiurile personajelor la aspectul acestora si mai mult la aspectul locurilor unde vietuiesc ,totul ne duce cu gandul la o capsula a timpului . 
Filmul are de asemenea si o distributie de exceptie ,in care ii regasim si pe : Luminita Gheorghiu ,Marian Ralea ,Ana Ularu,Tania Popa ,Anca Sigartau si multi altii . In concluzie "Sunt o baba comunista" este un film excelent ,presarat cu umor neaos si in care multi spectatori se vor regasi .




  5/5

Un comentariu:

Unknown spunea...

Mda....nu cred ca-mi place.