Pagini

Devoratori Online

duminică, 17 noiembrie 2013

Dances with Wolves -1990


Actiunea este plasata in timpul razboiului civil din USA. Locotenentul John Dunbar (Kevin Costner) este ranit destul de grav la picior, pentru ca nu isi dorea sa ii fie amputat  John decide sa se sinucida, expunandu-se in fata bataii pustilor inamicilor. In loc sa isi piarda viata, distrage atentia confederatilor care sunt invinsi cu usurinta de Yankei.
Dupa ce este pus pe picioare, fiind vindecat de cel mai bun doctor militar, John este lasat sa isi aleaga ce post isi dorea.
Doreste sa se duca la capatul coloniilor americane, pentru a vedea cum arata locurile neatinse de civilizatie pana nu va fi prea tarziu.
La sosirea sa la fordul de la capatul coloniilor se apuca sa curete si sa pregateasca locul pentru sosirea camarazilor sai ce trebuiau sa civilizeze zona.
John incepe sa scrie un jurnal pentru a nu se mai simtii asa de sigur, dar descopera ca are si un prieten necuvantator, un lup.
Pe de alta parte indienii ii simt prezenta si incep sa il spioneze, descoperind ca nu e periculos comunica cu el.
Locotenentul isi petrece mai mult timp cu noii sai prieteni de la un timp, este fascinat de modul lor de viata, de modul lor de gandire si de felul in care se trateaza unii pe altii.
Pune ochii pe o femeie alba care face parte din trib, ea stie engleza si il ajuta sa invete limba amerindienilor.
Usor, usor locotenentul prinde drag de trib si in special de Stands With a Fist, dar cum se va descurca odata cu venirea poporului sau in acele locuri?
Am fost atrasa de vest film din mai multe motive, iar unul dintre ele ar fii amerindienii, un popor foarte interesant si unic. Am aflat cateva lucruri interesante despre acest film, cum ar fii ca scena de vanatoare a bizonilor a fost filmata cu animale adevarate si neimblanzite, doar 2 dintre ei au fost creati in studio.
Urmatorul ar fii ca limba vorbita de amerindienii din film este una folosita de femeile dintr-un trib, o batrana amerindiana fiind cea care s-a ocupat cu partile din film care tineau de traditiile amerindienilor.
Parerea mea este ca filmul acesta este un must, judecati dupa ce il urmariti in totalitate, stiu persoane care nu l-au apreciat, dar eu va sfatuiesc sa incercati, eu ii ofer 5/5 stele.


PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto

Un comentariu:

Unknown spunea...

O sa ma uit si eu la filmul acesta.