Pagini

Devoratori Online

marți, 5 noiembrie 2013

Premierele lunii noiembrie 2013

Cinci weekend-uri pline de blockbustere, actori celebri şi filme premiate

                    După ce Septembrie şi Octombrie ne-au acoperit cu un număr record de premiere, dar fără prea multe vârfuri, Noiembrie subliniază faptul că sfârşitul toamnei vine cu cele mai interesante blockbustere de la Hollywood, fiind totodată începutul sezonului Oscarurilor, dar şi perioada când filmele premiate în festivaluri se pregătesc de lansare.Noiembrie este şi o lună foarte sugestivă în ceea ce priveşte psihologia distribuitorilor de film: weekendurile dominate de blockbusterele de la Hollywood sunt sărace în premiere, filmele mai mici fiind lăsate pentru săptămâni cu o concurenţă mai mică.




1 noiembrie

Jocul lui Ender/Ender's Game


Un sfârşit de săptămână probabil dominat de ecranizarea după celebrul roman al lui Orson Scott Card. Rasa umană este atacată de un civilizaţie extraterestră ai cărei indivizi se sincronizează telepatic. Împotriva lor luptă tânărul Ender (Asa Butterfield), pe al cărui geniu tactic se sprijină întreaga ofensivă umană. Cronicile sugerează că fanii cărţii ar putea aprecia aventura lui Ender cu mai multă deschidere decât spectatorii nefamiliarizaţi cu universul imaginat de Orson Scott Card într-o populară serie de sequeluri care, dacă premiera de vineri se transformă într-un succes internaţional, şi-ar putea face loc şi ele pe ecrane.


Captain Phillips

În acelaşi weekend nu putem ignora Căpitanul Phillipsfilm ce i-ar putea aduce o nouă şansă la Oscar lui Tom Hanks (ca şi Saving Mr. Banks, aşteptat în ianuarie). Paul Greengrass, cunoscut printre altele pentru intensul United 93, este regizorul perfect pentru a administra tensionatul şir de evenimente inspirate din realitate. Hanks este căpitanul Richard Phillips, a cărui navă de transport MV Maersk Alabama a fost deturnată de piraţii somalezi în anul 2009, devenind prima navă americană capturată de piraţi în ultimele două secole. Filmul prezintă evenimentele tragice petrecute la bordul navei şi încercările disperate ale armatei SUA de a salva echipajul. Este unul dintre filmele cel mai bine primite în 2013 şi mulţi spun că Hanks are în buzunar o nominalizare la Oscar.


1 noiembrie vine şi cu Domnişoara Christina, ecranizarea lui Alexandru Maftei după nuvela lui Mircea Eliade şi o rară incursiune în genul horror a cinema-ului nostru. Atipic este şi O vară foarte instabilă, al treilea lungmetraj al Ancăi Damian, care discută despre cât de suverani ne credem asupra propriei existenţe şi cât de frustrantă (dar şi incitantă) poate fi iniţiativa unei persoanei iubite care decide să ne transforme într-un personaj al unei opere literare, având astfel drept de viaţă şi de moarte asupra noastră. Acest weekend foarte bogat şi variat vine şi cu La vie d'Adèle/Adèle: Capitolele 1 şi 2, unul dintre cele mai controversate şi discutate filme ale anului după ce a câştigat trofeul Palme d'Or la Cannes şi a şocat cinefilii mai pudibonzi cu scenele sale de sex lesbian. 


8 noiembrie


Thor: Întunericul/Thor: The Dark World


Dacă e Thor nu mai e nimic sau aproape nimic! Cinemagia a văzut deja sequelul cu Chris Hemsworth în rolul impunătorului şi blondului zeu al tunetului şi poate să garanteze grandoarea spectacolului vizual oferit de această producţie Marvel. Ajungem să vizităm mai multe dintre Cele nouă tărâmuri, ameninţate acum de dorinţa liderului elfilor întunecaţi, Malekith, de a arunca întregul univers în întuneric. Bineînţeles că Thor nu poate permite asta şi, cu ajutorul neaşteptat al fratelui său Loki (Tom Hiddleston), al iubitei Jane Foster (Natalie Portman) şi al armatelor sale, începe o adevărată odisee pentru salvarea oamenilor, a semenilor săi şi a celorlalte triburi răspândite în Cele nouă tărâmuri. La sfârşit, o ultimă secvenţă ce face legătura cu poate cel mai misterios proiect Marvel de până acum!


Cine nu vrea să-l vadă pe Thor în acţiune poate să încerce Heli, un lăudat film mexican ce şi reprezintă ţara la următoarea ediţie a premiilor Oscar. Heli i-a adus regizorului Amat Escalante premiul pentru Cel mai bun regizor la festivalul de la Cannes. Filmul a putut fi văzut şi în selecţia evenimentului Les film de Cannes a Bucarest.


15 noiembrie


The Counselor/Avocatul


Ce nu poate concura cu Thor vine o săptămână mai târziu, într-un weekend ce va fi dominat de extrem de populara distribuţie a lui The Counselor: Brad Pitt, Penélope Cruz, Javier Bardem, Cameron Diaz şi Michael Fassbender. Regia lui Riddley Scott şi scenariul lui Cormac McCarthy sunt puncte in plus pentru această premieră, dar ne-au cam speriat cronicile surprinzător de reci. Povestea se învârte în jurul unui avocat (Fassbender) disperat să facă rost într-un timp cât mai scurt de o sumă mare de bani, ceea ce-l face să intre într-o periculoasă combinaţie ce implică distribuţia de droguri. Planul său nu numai că nu funcţionează, dar îl aduce pe muchie de cuţit, fiind nevoit să lupte din răsputeri pentru a-şi salva viaţa.


Weekendul vine şi cu animaţia Free Birds/Păsări libere, despre doi curcani care vor să şteargă din istorie obiceiul de li se găti semenii pentru masa de Ziua recunoştinţei, dar şi Prince Avalanchefilm premiat la Berlin despre doi muncitori cu personalităţi foarte diferite nevoiţi să se suporte reciproc într-o regiune foarte izolată, unde au fost angajaţi să traseze marcajele de pe un drum nou construit. Noul film al lui Dan Chişu, Déjà Vu, se lansează şi el pe 15 noiembrie, ca şi Io sono Li/Shun Li şi Poetul, dramă italiană premiată la festivalul de la Veneţia.


22 noiembrie


Jocurile foamei: Sfidarea


Chiar sperăm ca filmul să se ridice la înălţimea aşteptărilor! Cel mai interesant volum dintre cele trei ale trilogiei Jocurile foamei se mută pe ecran cu mari şanse să întreacă succesul primei producţii cu Jennifer Lawrence în rolul lui Katniss. După ce au câştigat Jocurile foamei şi au devenit un simbol al speranţei pentru mai bine al locuitorilor din cele 12 districte din Panem. Forţaţi de autorităţi să înceapă un Tur al Învingătorilor, Katniss şi Peeta sunt uimiţi să vadă semne de răzmeriţă în districtele vizitate. Dar tocmai când speranţa că regimul preşedintelui Snow ar putea pica, cei doi prieteni primesc o lovitură înfiorătoare şi sunt nevoiţi din nou să lupte pentru viaţa lor.


Unicul concurent al lui Katniss este Khumba, un pui de zebră care are ghinionul să se nască doar cu jumătate din dungile negre ce fac mândria tuturor zebrelor din jur. Când în tribul său se naşte ideea că seceta cumplită ce afectează întreg ţinutul este provocată de dungile lui Khumba, mititelul este alungat din sânul familiei. Va trebui să înceapă o adevărată odisee pentru a le dovedi tuturor că nu el a fost de vină, în această animaţie 3D.


29 noiembrie

Tată fără număr/Delivery Man

Dintre toate filmele acestui weekend cu cinci premiere ar putea avea întâietate Tată fără număr, remake-ul american după comedia canadină Starbuck. Vince Vaughn preia rolul principal, cel al unui bărbat între două vârste care descoperă că, după ce în studenţie a fost un fervent donator de spermă, este tatăl a peste 400 de copii. 
29 noiembrie plusează cu Only God Forgives, controversatul film cu Ryan Gosling în rolul principal prezentat la Cannes, dar şi Oldboy, remake-ul american după violentul hit sud-coreean omonim. Ar trebui să primească atenţie şi Majordomul/Lee Daniels' The Butler, producţie ce-l readuce pe Forrest Whitaker în atenţia membrilor Academiei americane. O să mai vedem Dom Hemingway, comedia cu Jude Law în rolul unui spărgător de seifuri pus pe fapte mari după ce petrece 12 ani în închisoare.
             Sursa

Un comentariu:

Unknown spunea...

Nu am vazut niciun film de aici,dar sunt pe lista mea de must-see.