Pagini

Devoratori Online

luni, 27 ianuarie 2014

Top 5 filme despre Holocaust

Astazi se sarbatoresc se sarbatoresc 69 de ani de la Holocaust, cu ocazia aceasta am decis sa fac un top cu filme despre aceasta tragedie.


1 Schindler's list-o capodopera cinematografica cu 7 premii Oscar. Prezinta povestea lui  Oskar Schindler, membru al partidului nazist, care reuseste sa salveze 1100 de evrei de la moartea prin gazare.
2 The Boy in the Striped Pyjamas-
Ofiţerul SS Ralf  şi soţia lui, Elsa, se mută de la Berlin la ţară cu copiii lor, Gretel  de doisprezece ani şi Bruno , de opt de ani, după ce Ralf este promovat comandant al unui lagăr nazist. Bruno se referă la lagăr ca "out-with", deşi mai târziu în film, sora lui afirma că pronunţia este incorectă, ceea ce lasa impresia că lagarul ar fi Auschwitz. Bruno se impreteneste cu baiatul in pijamale dungate din lagar si decide sa il ajute...
3 Sophie's choice - Sophie, o catolica poloneza, este supravietuitoarea lagarului de concentrare nazist de la Auschwitz. Aici si-a pierdut sotul, copiii, parintii. Sosit la New York pentru a scrie o carte, tanarul Stingo o intalneste si se indragosteste de ea. Insa dragostea nu este mai puternica decat umbrele trecutului.
4 Anne Frank Diary -Drama Anne Frank este ecranizarea „Jurnalului Annei Frank". Nascuta intr-o familie de evrei germani, Anne Frank a trait aproape toata viata in Olanda, unde se refugiasera parintii ei de teama nazismului. Intre 1942 si 1944, perioada descrisa in jurnalul Annei, familia Frank si prietenii lor n-au parasit „Anexa", ascunzatoarea in care sperau ca vor putea supravietui pana la sfarsitul razboiului. Dintr-o fetita timida, Anne s-a transformat intr-o adolescenta sensibila, lucida si foarte inteleapta pentru anii ei.
Movie The Book Thief Wallpaper HD Wallpaper
5 The Book Thief -Ecranizarea unui roman de mare succes, HOŢUL DE CĂRŢI spune povestea dătătoare de inspiraţie a unei fete pline de viaţă şi curajoase, pe nume Liesel, care transformă vieţile tuturor celor din jurul ei când este trimisă să locuiască la o familie adoptivă, în Germania celui de-al Doilea Război Mondial.

Un comentariu:

meduza spunea...

Recunosc ca n-am vazut niciunul, in ciuda faptului ca sunt pasionata de istorie si chiar fac Holocaust la scoala, ca si optional. Dar am vazut cateva documentare si chiar am citit despre perioada Holocaustului si a partidului National-Socialist :) Hotul de caarti o sa il vad dupa citesc cartea, totusi :))