Pe 15 octombrie, de la ora 22.00, la Universal Channel debutează noul serial american „Arcaşul”, care are la bază benzile desenate marca DC Comics, din 1941. Vor fi difuzate câte două episoade în fiecare marţi.
Serialul ajuns în SUA la sezonul 2 spune povestea lui Oliver Queen (Stephen Amell), un playboy milionar care e singurul supravieţuitor al unui accident maritim (în care mor iubita lui, Sara Lance, şi tatăl lui). Oliver petrece 5 ani pe o insulă aparent pustie din Oceanul Pacific, unde are parte de o transformare radicală.
Când este găsit şi revine în Starling City, la mama şi sora lui, e hotărât să scape oraşul de răufăcători şi, deghizat şi înarmat cu un arc, porneşte la treabă la adăpostul întunericului. Graţie Universal Channel, am aflat dintr-un interviu cu Stephen Amell cum a fost la filmările grele din punct de vedere fizic, cât de multe ştia actorul despre supereroul DC pe care îl joacă în serial şi cât i-a luat să înveţe să tragă cu arcul pentru rol.
1. Ştiai ceva despre banda desenată „Green Arrow” înainte de a accepta rolul din „Arcaşul”?
Stephen Amell: Nimic. Nici măcar nu ştiam că Green Arrow a apărut în serialul „Smallville”, pentru că nu l-am văzut niciodată. Eram mare fan al filmelor „Superman” cu Christopher Reeve, dar eram mai pasionat de wrestlingul profesionist. De WWF. Asta mă interesa. Citeam reviste WWF şi dacă ar fi existat o carte de benzi desenate WWF aş fi citit-o! Scenariştii de la „Arcaşul” s-au inspirat de benzile desenate, dar nu le copiază ca în cazul „Urzelii tronurilor”, de exemplu. Materialul existent e folosit ca ghid.
2. Care e povestea lui Oliver Queen?
Îl cunoaştem pe Oliver Queen la cinci ani după ce a naufragiat pe o insulă. Ajunge acolo un milionar răsfăţat şi plin de el, căruia nu-i pasă de nimeni altcineva şi pleacă de acolo complet schimbat. Se pune întrebarea: Ce va face cu noua lui personalitate şi cum a ajuns aşa? Ce i s-a întâmplat? Acum este atât de imatur încât crede că ştie totul. Dar în decursul primului sezon vedem că acţiunile sale nu sunt motivate de ură, că este puţin miop şi încăpăţânat şi indiferent la părerile celorlalţi. Asta este problema lui în primul sezon. În continuare aş vrea să-l văd evoluând puţin, să-l văd devenind mai umil şi mai receptiv la alte idei. Nimeni nu vrea să vadă pe cineva repetând aceleaşi greşeli la nesfârşit.
3. Ce-ţi place cel mai mult la rol?
Îmi place să merg la filmări în fiecare zi! Îmi place să-mi pun costumul de supererou şi îmi plac scenele în care spun una şi fac alta. E interesant să ştii, ca personaj, ceva ce ceilalţi nu ştiu. În mai toate scenele în care sunt Oliver cei din jur mă subestimează sau nu mă iau în serios, iar eu ştiu mai multe decât ei şi ăsta e un exerciţiu amuzant.
4.Cât de mult a trebuit să te antrenezi pentru rol?
Am primit rolul în februarie şi am început să filmăm la mijlocul lui martie. Am avut şase săptămâni foarte intensive. Eu am fost mereu în formă, pentru că muncesc într-un mediu vizual. Dar rolul ăsta a fost ceva complet diferit. Mi-am schimbat dieta, exerciţiile fizice şi m-am dedicat complet fitness-ului.
5.Arcaşul e expert în trasul cu arcul. Cum te-ai descurcat la filmări?
Când am început să mă antrenez mi s-a părut că a trage cu arcul implică 1.000 de chestii diferite, a trebuit să învăţ să-mi relaxez umerii, să ţin arcul aşa, să-mi scot cotul în afară, să-mi încordez antebraţul şi să mă uit într-o anume direcţie. Am petrecut trei zile învăţând mecanismele astea: miercuri, joi, vineri. Când m-am întos luni şi am luat arcul în mână, totul s-a potrivit. Nu loveam mereu centrul ţintei, dar am început să înţeleg cum merge treaba.
6. Ce ai mai învăţat pentru rol?
În afară de tras cu arcul şi parkour – care m-a plăcut mult – mă antrenez acum pentru sezonul doi şi voi merge la un boot camp la aceeaşi academie de free-running unde am aflat prima dată de sportul ăsta. O să mă antrenez 1-2 ore pe zi, cinci zile. O să scoată zerul din mine! E o treabă foarte agresivă!
7.Ce relaţie ai cu fanii serialului?
Când a început serialul, aveam cam 10.000 de fani pe Twitter şi cam 2.000 de like-uri pe Facebook. Acum, am 60.000 pe Twitter şi 35.000 pe Facebook. Aşa mi se oferă şansa de a interacţiona instantaneu (cu fanii). Oamenii vor să ştie ce se va mai întâmpla în serial, ce mănânc… Muncesc atât de mult încât nu prea ies în lume. Şi când o fac, încep să observ că sunt privit. La început mi se spunea „Arăţi cunoscut, dar nu ştiu de unde te ştiu”, apoi a devenit „Cred că ăsta e tipul din serialul ăla…” şi acum e ceva de genul „Tu eşti Oliver Queen”. Îmi place, e distractiv.