Pagini

Devoratori Online

marți, 25 martie 2014

Need for Speed: Inceputuri - 3D


Insfarsit povestea unuia dintre cele mai populare serii de jocuri din lume, Need For Speed ajunge pe marile ecrane !
Need For Speed este un film foarte bun care reuseste sa transmita spectatorului o stare de energie si entuziasm. Regizorul Scott Waugh ne ofera 130 de minute pline de suspans si efecte speciale, aducand  in cinema adrenalina si libertatea curselor virtual.

Personajul principal este Tobey Marshall  (Aaron Paul) , un pasionat al curselor ilegale face echipa cu Dino pentru a castiga sume uriase din aceste raliuri.
Dupa un sfarsit tragic al unei curse, Tobey ajunge in inchisoare, dar  hotorat sa se razbune pe Dino (Dominic Cooper) . 

Genul: Thriller / Drama / Crima / Actiune
Durata: 131  minute
Regia: Scott Waugh
Tara: SUA
Limba: Engleza
Data lansare (Romania): 14 Martie 2014
Distribuitor: MediaPro Distribution
Audienta: Interis sub 12 ani

In rolurile principale:
Aaron Paul,  Imogen Poots, Dominic Cooper

Need for Speed: Inceputuri  - 3D ruleaza incepand cu 24 februarie in Bucuresti si celelalte mari orase din Romania.

Multumim MediaPro Distribution pentru ocazia de a vizona acest film!
Cronica realizata de Andrei Szente.
Nota 4/5

PhotoPhotoPhotoPhoto


joi, 20 martie 2014

Divergent- 2014


 Marturisesc ca am asteptat cu nerabdare acest film, cred ca de vreo 2 ani si jumatate de cand am cumparat cartea si am citi-o pe nerasuflate.Cu alte cuvinte, parerea mea este foarte subiectiva. Deci daca nu sunteti multumiti de film, imi cer scuze, dar eu chiar il apreciez.
Actiunea este plasata intr-un viitor destul de indepartat, dupa un razboi ce a omorat majoritatea populatiei.
Chicago este singurul oras care mai este populat. Scietatea este schimbata total fata de cea din zilele noastre.  Cetatenii orasului erau impartiti in 5 factiuni.
O sa explic un pic procesul de selectie a factiuni si voi revenii la numele factiunii si cam ce reprezenta fiecare.
La 16 ani fiecare copil trebuia sa isi aleaga factiunea. Desi era nascut si crescut in spiritul uneia dintre ele trebuia sa faca propria alegere bazata pe testul de orientare sustinut inainte de alegerea propriuzisa care ii revenea doar copilului, alegerea nu putea fi influentata de nimeni si nimic, nici macar de testul de orientare.
Factiunile erau urmatoarele:
-Abnegatia-cei din abnegatie erau un fel de binefacatori absoluti, care refuzau sa se puna pe ei inaintea altora, semnele lor distinctive erau hainele gri spalacite si purtate foarte mult
-Candoarea- cei din candoare promovau adevarul, asa ca erau liberi sa spuna tot ce gandeau. Candoarea se imbraca in alb si negru, in tinute office de preferat.
-Eruditia- acestia erau inventatorii societatii, erau un fel de tocilari supradotati care isi petreceau toata ziua in laboratoare. Preferau halatele de om de stinta, iar albastrul era culoarea lor.
-Neinfricare: erau cei care pazeau orasul, faceau tot ce puteau ca sa arate ca sunt neinfricati. Se imbraa in negru, poate si putin grena, tind sa para un grup de rockeri, ceea ce am iubit la ei.
-Prietenia: ei erau visatorii, se ocupau cu  munci ale campului, cresteau animale si erau foarte fericiti cu statutul lor. Au aparenta unor hippieoti adevarati. Poarta culori naturale de pamant si au o atitudine foarte deschisa si iubitoare.
O avem in prim plan pe Tris o adolescenta de 16 ani ce trebuie sa isi aleaga factiunea. Ea face parte din Abnegatie. Testul ei de orientare iese neconcludent, in loc de o singura factiunea ea are o afinitate pentru trei dintre ele: abnegatie, eruditie si neinfricare. Cea care s-a ocupat de simularea ei pare foarte ingrijorata. Tris nu intelegea motivul, dar are si ea destule griji legate de factiunea pe care ar trebui sa o aleaga. In final face o alegere spontana si se duce la  neinfricarea.
De acum incepe greul, trebuie sa faca fata provocarilor aduse de antrenamentul spre a deveni o neinfricata adevarata. Daca dadea gresi risca sa ramana fara factiune( tradus societatii din zilele noastre, cersetor).
Subiectul filmului este foarte interesant, mereu am fost atrasa de lumile utopice, iar aceasta este una pe cinste!
Filmul devine si mai interesant, el nu prezinta doar drama unei adolescente smulese din caminul ei, se axeaza pe pornirea unei revolte in societate si pe modul in care Tris lupta pentru a isi apara familia, factiunea dar si propria ei viata.
Cred ca este un film foarte bine realizat, nu il recomand pentru efectele vizuale, care sunt foarte bune de altfel, nici pentru scenele de lupta, ci pentru mesajul care este adresat societatii de astazi si care trage un semnal de alarma in legatura cu dispariatia bunatatii si a omeniei din viata de zi cu zi.

PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto

marți, 11 martie 2014

Downton Abbey


Am terminat zilele trecute primele 4 sezoane din acest serial, pe care l-am inceput acum 2 ani cred......
Am vazut primele 2 episoade si m-am lasat...in momentul ala cred ca eram in cautarea altui gen de serial, dar acum o luna,o luna jumate, nu stiu de ce,  am vrut sa il continui, asa ca l-am reluat.
Serialul spune povestea familiei  Crawley, care facea parte din inalta societate a Angliei, din perioada 1912 pana in 1923.
Mi s-a parut foarte interesant cum sunt expuse schimbarile aduse de Primul Razboi Mondial, dorinta femeii de a se afirma, problemele legate de mostenirea titlului nobiliar.
In paralel sun prezentate si vietile servitorilor, framantarile paturii sociale de jos, incercarea ascensiunii in societate.
Intriga este reprezentata de viata familiei  Crawley si a servitorilor dupa scufundarea Titanicului,in aprilie 1912, la bordul caruia se afla mostenitorul familiei. Se pune accentul asupra necesitatii existentei unui mostenitor de sex masculin pentru titlu si pentru mosia Grantham.
Contele și contesa, care aveau trei fiice și niciun fiu, au aranjat pentru fiica lor cea mare,Lady Mary să se căsătorească cu verișorul ei, fiul moștenitorului prezumtiv de atunci. Dispariția celor doi moștenitori în scufundarea Titanicului a distrus planurile și a adus în joc un văr îndepărtat ,  avocat din Manchester ca moștenitor  al averii.
Am fost fermecata de atmosfera aceea, un pic batoasa, plina de etichete si obiceiuri, de tranzitia societatii de dupa razboi la obiceiuri noi, mai putin sofisticate, dar nu in ultimul rand de costume.
Serialul este foarte bine realizat, nu are greseli sau probleme in a reda lumea secolului trecut. Actorii sunt geniali, mai ales de Maggie Smith,care o interpreteaza pe mama contelui, si care joaca intr-un mod absolut exceptional.
Sper ca am fost cat de cat convingatoare.....eu va sfatuiesc sa va uitati la acest serial, pentru a va imbogatii cunostintele despre secolul trecut.
Cei pasionati de istorie, de povesti de dragoste de genul celor scrise de  Jane Austin si cei pasionati de moda ( puteti observa evolutia modei timp de 10 ani, de la corsete si rochii pudice, pana la moda din perioada interbelica) sunt sfatuiti sa se apuce de acest serial! Nu este prezentat nimic palpitant  sau comic, asa ca nu este un serial recomandat, daca nu aveti rabdare se intrati in atmosfera....

duminică, 9 martie 2014

Scurt metraj - Amatorul

Discutam zilele trecute cu colegii la liceu despre filme romanesti si cum majoritatea nu sunt reusite....asa ca un coleg mi-a recomandat acest scurtmetraj romanesc reusit....nu m-am grabit sa ma uit din cauza ca nu ma asteptam la foarte multe, dar uite ca am facut bine ca m-am uita, chiar mi-a placut...o idee interesanta si este realizat bine.

vineri, 7 martie 2014

Non Stop - 2014

Regizorul Jaume Collet-Serra (Orphan- 2009) ne aduce pe mariile ecrane un thriller captivant ce te tine cu sufletul la gura toate cele 106 minute!

Protagonistul  principal este Bill Marks (Liam Neeson – Lista lui Schindler, Mizerabilii, Taken ) , un ofiter de zbor, ce se imbarca  in calatoria vietii lui pe ruta New York – Londra.
La jumatatea drumului,  Marks incepe sa primeasca amenintari prin mesaje cum ca pasagerii vor muri  dacă nu va fi virata o suma de bani intr-un cont care se dovedeste a fi pe numele sau.
Marks trebuie sa salveze atat pasagerii din avion, cat si propria onoare.
Daca v-au plăcut Ultima decizie sau Passenger 57 acest film sigur va fi pe placul dumneavoastra.

Genul: Thriller / Mister / Actiune
Durata: 106 minute
Regia: Jaume Collet-Serra
Tara: SUA
Limba: Engleza
Distribuitor: MediaPro Distribution
Audienta: Interzis sub 12 ani

In rolurile principale:
Liam Neeson,  Julianne Moore

NON STOP ruleaza incepand cu 24 februarie in Bucuresti si celelalte mari orase din Romania.

Multumim MediaPro Distribution pentru ocazia de a vizona acest film!

miercuri, 5 martie 2014

Carrie-2013


Cronica realizata de Stefi Stancu



In lumea aceasta nimic nu e ceea ce pare!Carrie White (Chloe Grace Moretz)

este fiica adolescenta a unei fanatice religioase . Din cauza mediului in care o creste mama sa, Carrie devine ea insasi o fiinta inchisa , evitata fiind si evitand mediul social , o simpla ”ciudata “ in liceu.

Cand aceasta se panicheaza din cauza unui fenomen biologic natural ,colegele ei ii fac o farsa grosolana si ca urmare sunt pedepsite ,dar numai una dintre acestea , Chris Hargensen(Portia Doubleday), este exmatriculata.

O alta complice la farsa ,Sue Snell (Gabriella Wilde) se simte atat de vinovata incat hotaraste sa ii ofere lui Carrie sansa de a merge la balul de absolvire cu prietenul ei Tommy Ross(Ansel Elgort).

Protagonista insa descopera ca nu este la fel ca toti oamenii.Ea afla ca are niste puteri impresionante si infioratoare , iar in noaptea balului , cand Chris isi doreste razbunare si pune la cale o alta umilire a fetei , cea din urma isi va pierde controlul si un cosmar va lua locul noptii de vis a absolventilor.



Filmul este bazat pe una dintre cele mai bine vandute carti ale lui Stephen King ,”Carrie”.

Filmul a reusit sa imi lase o impresie puternica , nu doar din cauza scenelor ce pot fi considerate macabre ,sangele domina mai ales in final , dar si din perspectiva ideilor pe care este bazat .
                                                           PhotoPhoto
                                                                  Nota 2/5

marți, 4 martie 2014

Cele mai bune momente de la premiile Oscar 2014

Benedict Cumberbatch încercând să “distruga” poza celor de la U2 si, aparent, reusind:
When Benedict Cumberbatch photobombed all of U2:

Când Jennifer Lawrence a alunecat înainte să ajungă la ceremonie, iar Ellen a reusit să trateze totul in gluma.

Minunatul Brad Pitt a fost prins mâncand cu pofta o felie de pizza.


And we witnessed Brad Pitt chomping down on some pizza:

Organizarea pentru cel mai mare selfie al celebritatilor:


The 27 Best Moments From The 2014 Academy Awards
.
. Si gloriosul rezultat


Si din pacate,  Liza Minnelli nu a reusit sa intre in cadru.

But sadly Liza Minnelli didn't make the cut:

Zambareata Ellen a reusit sa-i sperie pe Leo si pe Sandy


The 27 Best Moments From The 2014 Academy Awards



Pharell a convins-o pe Lupita sa danseze pe melodia lui "Happy" :



The 27 Best Moments From The 2014 Academy Awards



Dar si pe Amy Adams.



The 27 Best Moments From The 2014 Academy Awards


Si chiar pe Meryl Streep:


The 27 Best Moments From The 2014 Academy Awards


Ellen a impartit pizza, iar Brad Pitt a impartit farfurii alaturi de ea.


The 27 Best Moments From The 2014 Academy Awards


Si Ellen s-a transformat in Glinda.


When Ellen became Glinda:


Whoopi a uimit cu dresurile sale inspirate din « Vrajitorul din Oz »


The 27 Best Moments From The 2014 Academy Awards

Si Jamie Foxx cu dansul sau de cateva secunde.

The 27 Best Moments From The 2014 Academy Awards

Jared Leto a impresionat printr-un discursul dedicat mamei sale.

The 27 Best Moments From The 2014 Academy Awards


Si chiar si-a « sacrificat » pizza pentru aceasta.


The 27 Best Moments From The 2014 Academy Awards

Celebrul sarut dintre Leo si Matthew

This kiss between Leo and Matthew:

Amy Adams a fost cam plictisita, spun sursele si imaginile :


The 27 Best Moments From The 2014 Academy Awards

Emma Watson si Joseph Gordon-Levitt au fost clasificati drept cel mai dragut cuplu din acea seara:


The 27 Best Moments From The 2014 Academy Awards

Dar adevarul este ca Matthew McConaughey si sotia sa au fost adevaratul cuplu al serii :

 The 27 Best Moments From The 2014 Academy Awards

In urma esecului de a aparea in primul selfie, Ellen s-a revansat cu unul pentru Liza Minelli.


When Ellen took this selfie with Liza Minnelli:

Si mai tarziu a colectat bani pentru pizza in palaria lui Pharell.


The 27 Best Moments From The 2014 Academy Awards

Jennifer Lawrence si Nicholas Hoult au fost extrem de adorabili.


The 27 Best Moments From The 2014 Academy Awards

Pharell a facut senzatie cu pantalonii lui scurti in acea seara.


When Pharrell made suit-shorts a thing:

Si Steve McQueen a fost intr-o stare deplina de fericire cand a primit oscarul pentru celebrul film : « 21 de ani de sclavie »

 

And when Steve McQueen was ecstatic over 12 Years a Slave winning:

 


luni, 3 martie 2014

Oscar-2014

Best picture(Cel mai bun film)-"12 Years a Slave"
Fast Fact:"12 Years a Slave" a castigat la 3 categorii ale Oscarului
Best Actor(Cel mai bun actor)- Matthew McConaughey, "Dallas Buyer's Club"
Fast Fact: Aceasta este prima nominalizare a lui Matthew la Oscar
Best Acrtess:(Cea mai buna actrita):Cate Blanchett, "Blue Jasmine"
Fast Fact: Acesta este primul Oscar pentru cea mai buna actrita a lui Cate. A fost nominalizata de 6 ori si a castigat primul ei Oscar in 2005 pentru rolul ei secundar in filmul "The Aviator"
Best Supporting Actor(Cel mai bun actor in rol secundar):Jared Leto, "Dallas Buyer's Club"
Fast Fact:Este prima nominalizare a lui Jarad la Oscar
Best Supporting Actress(cea mai buna actrita in rol secundar):Lupita Nyong’o, "12 Years a Slave"
Fast Fact:Aceasta este prima nominalizare a Lupitei la Oscar
Best director(Cel mai bun regizor):Alfonso Cuarón, "Gravity"
Fast Fact: Alfonso a fost nominalizat de 6 ori la aceasta editie a Oscarului si a castigat doua premii
Best Adapted Screenplay(Cel mai bun scenariu adaptat):John Ridley, "12 Years a Slave"
Fast Fact:Acesta este primul oscar a lui John Ridley
Best Original Song(Cel mai bun cantec original): "Let It Go" from "Frozen," Robert Lopez and Kristen Anderson-Lopez
Best Original Score(Cea mai buna coloana sonora originala) Steven Price, "Gravity"
Best Production Design(Cel mai bun design de producie): Catherine Martin, Beverley Dunn, "The Great Gatsby"
Fast Fact: The Great Gatsby a fost nominalizat la doua categorii si le-a castigat pe amandoua
Best Film Editing(Cea mai buna editare de film): Alfonso Cuarón, Mark Sanger, "Gravity"
Best Cinematography
(Cea mai buna imagine): Emmanuel Lubezki, "Gravity"
Fast Fact: Porecla lui  Emmanuel Lubezki este "Chivo" ceea ce insemna capra
Best Sound Editing(Cea mai buna coloana sonora de sfarsit):Glen Freemantle, "Gravity"
Best Sound Mixing(Cel mai bun mixaj de sunet) Skip Lievsay, Niv Adiri, Christopher Benstead, Chris Munro, "Gravity"
Best Foreign Language Film(Cel mai bun film intr-o limba straina):"The Great Beauty"
Best Documentary Feature(Cel mai bun documentar)"20 Feet From Stardom"
Best Documentary Short Subject(Cel mai bun documentar scurt metraj)"The Lady in Number 6: Music Saved My Life"
Best Live Action Short Film(Cel mai bun scurt metraj cu actiune live)"Helium"
Best Visual Effects(Cele mai bune efecte vizuale): Tim Webber, Chris Lawrence, Dave Shirk, Neil Corbould, "Gravity"
Best Animated Feature(Cel mai bun film animat):"Frozen"
Best Animated Short Film(Cel mai bun scurt metraj animat): "Mr. Hublot"
Best Makeup And Hairstyling(Cele mai bune machiaje si coafuri): "Dallas Buyers Club"
Best Costume Design(Cele mai bune costume)Catherine Martin, "The Great Gatsby"

duminică, 2 martie 2014

Family weekend- 2013

      Actiunea se bazeaza pe familia Smith-Dungy o familie disfunctionala ce trebuie sa invete sa isi respecte atributiile, Emily ia initiativa de a-si droga parintii si a-i lega de scaune cu scopul de a repara lucrurile, pe parcursul filmului  lucrurile iau o intorsatura comica fata fiind nevoita sa apeleze la ajutorul a mai multor prieteni pentru a-si duce planul la bun sfarsit.
       Nereusind sa isi faca familia sa inteleaga cat de important este pentru ea sa le fie alaturi nu numai ei ci si fratilor sai, decide sa le dea drumul. Dar in final reuseste sa isi apropie parintii si sa redevina o adevarata familie.
    Filmul este bun, si merita vizionat cu famlia, face parte din categoria Comedie dar este intre, are o idee foarte interesanta la mijloc iar Motoo-ul filmului este "Daca familia nu este unita, uneori trebuie sa folosesti banda adeziva".  ( ceea ce mie mi se pare foarte fain ca si idee). Asadar merita vizionat inr-o zi de duminica cu familia sau prietenii.






                                                                             Nota 3/5