Pagini

Devoratori Online

miercuri, 20 martie 2013

D.O.A.-Cronica

D.O.A.(Dead or alive) este un film pe care l-am vizionat acum cativa ani.Nu pot spune ca este printre cele mai bune filme vizonate de catre mine pentru ca as minti.Insa daca priviti dincolo de aparente povestea filmului are o actiune destul de impunatoare.
Cei mai buni luptatori adunati de peste tot din lume primesc o invitatie catre un concurs de arte martiale in care premiul cel mare este de 10 milioane de dolari.
Printre cei mai duri luptatori de pe planeta se afla si Tina (Jaime Pressly) ,Christie (Holly Valance) ,Kasumi (Devon Aoki) si Helena (Sarah Carter).
La inceputul filmului ,pentru aceste fete competitia nu era decat un bun prilej de a se imbogati,dar in timpul primului test de trecere descopera ca defapt niciuna nu va ajunge sa castige premiul cel mare daca sunt incapatanate si daca nu invata sa lucreze impreuna.
Asa ca,pe parcursul filmului aceasta alianta incepe sa le aduca beneficii.
Daca reusiti sa priviti prin ochii fetelor puteti observa ca restul concurentilor se cred mai buni decat ele tocmai pentru ca ei nu formeaza vreo alianta cu cineva si au impresia ca numai singur te poti antrena asa de bine incat sa castigi .Fetele dau dovada de curaj si istetime pe tot parcursul filmului impresionandu-i pe cei de la conducere.
Comedia insa nu lipseste.Chiar daca filmul este bazat pe actiune si aventura comedia isi gaseste loc si se strecoara printre acestea dandu-i un aspect mai voluminos.

Echipa noastra este tinuta insa sub observatie de cei de la conducere si le sunt intinse tot felul de capcane cu speranta ca vor reusi sa le scoata din joc,insa legatura lor stransa le tine piept acestor prefacuti.Vazand ca nu reusesc sa le impiedice sa castige,la ultimele runde fetele sunt obligate sa se lupte intre ele.Insa istetimea de care au dat dovada acestea le-a fost de folos pentru a-si putea da seama ca totul este o gluma si ca nimic din cele promise nu avea sa se intample in aceasta competitie.Au inceput impreuna,impreuna vor termina.Reusesc sa-i demascheze pe producatori stricandu-le planul si iesind invingatoare.Chiar daca ideea de a se imbogati le-a parasit,fetele au dovedit celorlalti jucatori,cat si lor,ca increderea si lucrul in echipa sunt mult mai importante decat o suma nesemnificativa de bani.
D.O.A. este pentru mine o alta dovada ca munca in echipa aduce numai bine tutror celor care cred in ea.





2 comentarii:

meduza spunea...

Pe mine nu m-a impresionat prea tare acest film. Imi amintea constant de Death Race,cu Jason Statham, desi nu stiu care dintre ele a aparut primul. M-am uitat pentru ca nu aveam ce sa fac in schimb, iar filmul desi nu il consider un esec, nici o capodopera nu este :D Este bunicel, daca iti plac filmele de actiune :)

Unknown spunea...

Da,sunt deacord cu tine,de aceea am spus ca as minti daca v-as zice ca este unul dintre cele mai bune filme vizionate de mine.Cu siguranta pentru un film de actiune este destul de buna povestea,insa scena nu atinge apogeul de "film bun" .Efectele speciale sunt mult prea vizibile iar asta face ca filmul sa nu fie foarte verosimil.