Pagini

Devoratori Online

joi, 14 martie 2013

Shade


Dupa cum am spus si saptamana trecuta, am inceput sa vizionez mai multe filme cu si despre poker. Astazi o sa impartasesc cu voi o analiza a filmului Shade, care ii are in rolurile principale pe Sylvester Stallone,  Melanie Griffith, Thandie Newton, Jamie Foxx si Stuart Townsend.
Este un film diferit de Rounders, despre care am vorbit saptamana trecuta, aici punandu-se accentul pe trucuri si inselatorii.
Filmul spune adevarul despre cazinourile din Las Vegas, unde trisorii sunt la tot coltul asteptand turisti naivi pe care sa-i traga pe sfoara. Vermon este un maestru al jocului de carti, unul dintre cei mai buni din bransa, alaturi de prietenul sau Charlie si partenera lor Tiffany. Pentru a putea obtine un profit cat mai mare din jocurile de carti, acestia trebuiau sa controleze jocul avand cel putin trei oameni la masa de poker. In cautarea unui partner, acestia il gasesc pe Larry Jennings, un cartofor solitar, dar care avea un talent innascut pentru jocul de carti. In formula completa, cei trei se angreneaza intr-un joc privat, care se anunta cel putin interesant. Dupa mai multe ore de joc fara vreun profit prea mare, Larry prinde o mana buna pe care isi va pune toti banii, lucru pe care il va regreta mai tarziu cand si Leipzig, un jucator de la acea masa, isi pariaza si el toti banii. Apoi va veni replica care mi-a ramas in minte:
Larry Jennings: I only had four girlfriends in my entire life, and they were all tens. 
Leipzig: Well, it looks like your girlfriends were all fucking guys named Jack. 
Din aceasta replica ne dam seama a Leipzig a castigat acea mana si  aproximativ 300.000$ odata cu ea.Cu coada intre picioare, cei trei parasesc cazinoul fara nici un castig.
Deoarece au pierdut o mare parte din banii unui gangster important, cei trei vor incerca marea cu degetul, si anume sa-l invinga pe Decan, cunoscut ca un maestru desavarsit al jocului de carti, nefiind invins niciodata pana acum.
In noaptea partidei, cu potul marit la maxim, este greu de anticipat cine va castiga, care va fi cel mai bun escroc sau cine are asul in maneca.
 Dupa ore intregi de joc tensionat, se ajunge la o mana decisiva in care Decanul va iesi invingator, lasandu-i cu ochii in soare pe Charlie si Tiffany, dar nu si pe Vermon, care a facut de la inceput o intelegere cu Decanul pentru impartirea banilor. Vedem astfel ca Vermon a iesit si el invingator, putand sa se bucure de o viata linistitia de acum inainte.

Nota 7/10

PhotoPhoto

Niciun comentariu: