Pagini

Devoratori Online

duminică, 24 martie 2013

Laguna Albastra-Cronica




Laguna Albastra este o serie formata din trei filme primul din anul 1980,al doilea 1991,si al treilea(ultimul) 2012.Este probabil cel mai bun si frumos film de dragoste pe care l-am vizionat pana acum.Bineinteles ca mai exista filme superbe de dragoste pe care le-am vizionat dar daca ar fi sa fac un clasament acesta ar fi pe primul loc.Voi face o recenzie ce va cuprinde toate filmele deoarece fiecare ar o poveste strans legata de precedentul.
In primul film,povestea incepe cu un naufragiu.Din acest naufragiu reusesc sa scape doi copii,Emmeline si Richard impreuna cu bucatarul vasului.Acestia isi construiesc un adapost pe o insule,insa,dupa moartea neidentificata a batranului cei doi trebuie sa invete sa supravietuiasca.
In film nu este vorba doar de adaptarea la mediu si supravietuire,ci si de lupta continua pe care o dau cei doi cu viata.Rupti fiind de mici de la realitate trebuie sa invete sa accepte provocarile vietii si sa treaca cu bine peste transformarile aparute odata cu varsta.Trebuie sa se regaseasca pe sine si sa-si cunoasca propria persoana.Ajunsi totusi intr-un moment al maturizarii cei doi,in care se infiripa o poveste nemaipomenita de dragoste se sperie cand afla ca Emm ducea in pantec o alta viata.
Cu toate astea cresc si invata,ca parinti,ca adolescenti,ca persoane a acestei lumi.
Finalul tragic,pe care nu o sa vi-l dezvalui aduce cu el impresia ca parintii impreuna cu copilul lor si-au dat ultima suflare intr-o barca.
De aici,incepe povestea din al doilea film.O alta barca in care se afla deasemenea si o fetita,Lilli,cu mama ei zaresc naufragiati pe acesti doi tineri impreuna cu copilul lor,care se intampla sa fie chiar Emmeline si Richard.Verificandu-i isi dau seama ca bebelusul a supravietuit asa ca femeia il ia sub aripa ei protectoare,numindu-l Richard.
De parca ghinioanele i-ar fi urmarit,si acest vas sufera unnaufragiu,asa ca cei care au scapat,femeia si de acum cei doi copii ai ei sunt obligati sa traiasca in salbaticie,in acelasi loc,Laguna albastra.De data aceasta povestea se mai despleteste putin,femeia ii invata pe copii cum sa reactioneze la maturitate asa ca cei doi sunt mai avansati,sa spunem asa,decat primii nostri indragostiti.Dupa ce femeia moare,ei cresc,traiesc,se bucura de ceea ce gasesc acolo,ajung parinti,isi invata bebelusul la tot ce au fost invatati si ei,si ajung sa moara cu totii de batranete.
Cu multi ani mai tarziu,in ultimul film din serie,are loc o excursie intr-o tara straina la care participa si Emma si baiatul pe care nu il suporta nimeni din liceu,Dean.Cei doi se intampla sa mearga la o petrecere pe un vas,acolo unde Emma cade peste marginea balustradei ,iar singurul care observa asta este Dean,care ii sare in ajutor ,insa nimeni de pe vas nu le da atentie,nici macar politia marina.Cei doi ajung sa pluteasca in deriva pana in laguna.Acolo invata sa supravietuiasca si sa se respecte.Insa tot respectul acesta va duce la o alta poveste de dragoste.Cu ajutorul semenilor lor si al politiei cei doi sunt gasiti dupa luni bune si adusi inapoi acasa,unde isi vor continua povestea de dragoste.
Credeti-ma,nu veti regreta daca va uitati la aceste filme.

PhotoPhotoPhoto

2 comentarii:

Ralu spunea...

Foarte frumoasă recenzia. ^^ Descrierea primului film mi se pare cunoscută şi am impresia că l-am văzut cu mult timp în urmă. Şi celelalte două par interesante, mai ales că în al treilea joacă şi Indiana Evans. :)

Unknown spunea...

Cu siguranta sunt foarte interesante,si da,Indiana Evans pipereaza putin filmul,deoarece este o actrita foarte cunoscuta si apreciata.