Pagini

Devoratori Online

duminică, 23 iunie 2013

Hannibal Lecter

Astazi mi-am facut timp ca tot a inceput vacanta si m-am uitat la toate filmele despre Hannibal.
Sunt 3 la numar o sa vorbesc despre fiecare in parte cate un pic, un mic rezumat, parerea mea personala si trailer la fiecare. O sa pun filmele in ordinea cronologica a aparitiei lor.
The Silence of the Lambs (1991)
Poster The Silence of the LambsO tanara agenta FBI care inca nu a iesit de pe bancile academiei ,pe nume Clarice Starling, este trimisa de seful ei sa ii faca un portret psihologic unui mare criminal inchis intr-o celula dintr-o inchisoare de maxima securitate. Criminalul se numeste Hannibal Lector si este inchis pentru canibalism. FBI-ul dorea acest portret pentru a isi da seama cum actioneaza un ucigas in serie poreclit Buffalo Bill si pentru a primii sfaturi de la acesta, cunoscand foarte bine mintea criminala.
Seful anchetei nu se astepta la cine stie ce cooperare din partea psihopatului, dar se dovedeste ca acesta se  arata foarte interesant in a o cunoaste pe tanara agenta Starling. Acesta o ajuta in descifrarea cazului si gasirea criminalului in schimbul unor informatii personale asupra copilariei lui Clarice care trezesc in ea sentimentul de neliniste.
Filmul este unul foarte reusit, te tine in priza, nu te lasa sa te plictisesti prezentand o poveste uimitoare despre caracterul uman, chiar nu  asteptam ca acest film sa fie asa de reusit avend in vedere anul productiei.





Hannibal (2001)
Poster HannibalDupa zece ani Clarice este un agent FBI de succes, care intr-o zi comite o greseala umana si omoara mai multi oameni fiind suspendata, iar Hannibal Lector este disparut de zece ani si si-a gasit linistea in Florenta predand unor studenti.Mason Verger a sasea victima a acestuia nu l-a uitata fiind mutilat pe viata doreste razbunarea angajand un detectiv particular, care isi gaseste sfarsitul incercand sa il prinda pe Hannibal.Intr-un final Mason il prinde pe Hannibal si decide sa il omoare intr-un modul in care isi trata si el victimele, lasandu-l sa fie mancat de porci mistreti. Clarice il salveaza pe Hannibal din motive necunoscute si ei.Filmul continua cu un ospat organizat pentru a sarbatorii cu oczia reintalnirii celor doi la care serveste nimic altceva decat creier de om prajit.Mie mi-a placut mai mult primul film, acesta fiiind mai plicticos, nu zic ca a fost mai prost, dar cel putin prima jumatate a lasat de dorit, iar alt punct slab a fost ca actrita care a jucat-o pe agent Starling in primul film (Judie Foster) a fost inlocuita de  Julianne Moore.




Hannibal Rising (2007)
Poster Hannibal RisingAcest film dezvaluie motivul pentru care Hannibal Lecter a devenit un monstru cum este numit de toata lumea.In copilarie in timpul celui de al doilea Razboi Mondial s-a ascuns impreuna cu familia in munti intr-o cabana din Lituania.Dupa un nefericit bombardament Hannibal si sora sa mai mica Mischa au ramas singurii supravietuitori. Curand au ajuns la cabana niste soldati care au dezertat.Fiind frig si iarna soldatii mureu de foame asa ca au decis sa recurga la canibalism si sa o manance pe Mischa.Opt ani mai tarziu Hannibal se afla intr-un orfelinat unde nu era tratat foarte bine asa ca decide sa fuga la casa unchiuui lui in Polonia.Acolo afla ca unchiul lui a murit, dar ca matusa lui mai traiete, o frumoasa refugiata din cauza bombardamentelor din Japonia care a ramas fara familie.Ea il initiaza in arta luptei cu sabia, iar acesta decide sa o apere cand un macelar se leaga de ea.Tanarul Hannibal este acceptart la o facultate de medicina unde gaseste o solutie care il ajuta sa isi aminteasca ce s-a intamplat cu anii in urma.
Se intoarce la cabana si gaseste medalioanele de identficare a celor care i-au omorat sora. Decide sa se razbune pe fiecare in parte recurgand la canibalism pentru a vedea cum s-a simtit sora lui.
Filmul acesta a fost la fel de reusit ca primul prezentand cu succes povestea lui Hannibal.

PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto Nota 5/5

Un comentariu:

Unknown spunea...

Cred ca este bun filmul.