Pagini

Devoratori Online

miercuri, 5 iunie 2013

Human body exhibit

Stiu ca nu are absolut nici o legatura cu tema acestui blog, dar am fost in weekend la expozitita The Human body care se afla la muzeul Antipa din Bucuresti. Pot sa spun ca face toti banii. E adevarat ca nu au adus in Romania cele mai tari exponate, dar ori cum erau destule lucruri surprinzatoare de vazut.
Cand ma uitam la corpurile omenesti conservate parca ma aflam intr-o carte de anatomie 3D si nu ma puteam gandi decat la cat de multa munca s-a depus pentru plasifierea si pastrarea cadavrelor, mai ales ca exista la partea expozitiei dedicata sistemului circulator toate venele unui om scoase din corp, si era chiar surprinzator sa vezi cum arata.
De asemenea mai era o parte dedicata dezvoltarii embrionului pana la fetus in care puteam  observa cum se dezvolta corpul omenesc de la o saptamana la alta.
Sau puteai sa vezi un om intreg taiat in secctiuni orizontale care chiar m-a uimit.
Expozitia a fost un succes, chiar daca nu au adus cele mai interesante exponate cum ar fi femeia careia poti sa ii vezi copilul in timpul sarcinii sau omul taiat in sectiuni vertical sau omul gras caruia ii poti vedea grasimea.
Ce m-a deranjat, a fost ca in fata muzeului se aflau niste tipi care imparteau niste pliante, cum nu stiam despre ce e vorba am luat si eu unul, si ce credeti ca scria? Ca  sa inchidem expozitia ca corpurile au fost procurate din lagare chineze dupa ce au fost omaorate prin tortura si ca sa semnam o petitie prin care sa confiscam cadavrele si sa le ingropam crestineste. Sicera sa fiu in ce tara din lumea asta minunata ,mai gasim noi oameni asa de prosti? Oameni buni nu realizati ca consumati hartia pe pliantele alea degeba, in primul rand expozitia nu apartine Romaniei, deci nu avem nici un  drept asupra ei, in al doilea rand din cate stiu iti poti dona corpul pentru aceasta expozitie inainte sa mori si da se vedea ca erau asiatici, deci foarte putin probabil sa fie crestini, deci le mai si inclcati credinta. Am ramas uitmita de perceptia oamenilor asupra stintei in secolul XXI.
Asta a fost parerea mea....dar mai vreau sa aud pareri daca mai aveti.

Nu toate exponatele se afla la Bucuresti, dar vroiam sa vedeti ce frumos arata

2 comentarii:

AliceNeko spunea...

WOW! Nu am fost, dar am auzit ca a fost genial. Invatam mai multe despre noi.

Unknown spunea...

A fost o expozitie foarte frumoasa.