Pagini

Devoratori Online

miercuri, 3 aprilie 2013

Olympus has fallen (Cod rosu la Casa alba)



Acţiunea începe în ziua de Crăciun avandu-i în prim plan pe preşedintele USA şi pe familia sa.
Ei erau în drum spre o petrecere de Crăciun, când limuzina în care se aflau prima doamnă şi preşedintele a alunecat pe un pod rămânând mai mult de jumătate din ea suspendată la zeci de metrii înălţime. Gărzile de corp reuşesc să îl elibereze pe preşedinte, dar prima doamnă rămâne în maşină în timp ce această cade în râul îngheţat. Preşedintele rămâne cu fiul lor Connor.
Actiunea continua după un an şi jumătate aratandu-l pe Mike garda de corp care l-a salvat pe preşedinte în acea zi oribilă. El a fost trecut la munca de birou, tânjea după vechiul lui post plin de adrenalină şi de aventuri, dar preşedintele încă îi purta pică pentru faptul că soţia lui nu a fost salvată.
În acea zi de 5 iulie, chiar după ziua Americii o delegaţie a Coreei de Nord soseşte la Casa Albă pentru nişte negocieri privind folosirea bombelor nucleare.
Chiar în timpul întâlnirii lor se anunţă atacul Casei Albe cu un avion corean.
Preşedintele şi delegaţia Coreei sunt duşi în buncărul de sub casa, dar băiatul preşedintelui ramane în casa.
Când Mike aude de atac nu pierde nici o secundă şi intra în Casa Albă încercând să scoată din iadul dezlănţuit băiatul preşedintelui şi toate oficialităţile.
Odată ajuns înăuntru Mike vede că armata coreană a pus stăpânire pe casa albă şi că omoară toate gărzile acesteia.
Între timp în buncăr se dovedeşte faptul că preşedintele corean era doar un pion în acest joc şi că garda lui de corp era defapt capul acestui masacru.El dorea parolele care se aflau la Preşedinte, la secretarul de stat şi la comandantul militar, cu ajutorul cărora se puteau autodistruge toate rachetele nucleare ale Americii.
Primele două parole sunt obţinute, dar preşedintele nu cedează, păstrând parola secretă.
În accelasi timp în Casa Albă Mike îl salvează pe Connor şi încearcă cu disperare să salveze oficialităţile şi preşedintele.
Acest film este o revărsare de adrenalină de la început pana la sfârşit conţinând efecte speciale şi scene de lupata de neuitat.
Cu: Gerard Butler; Aaron Eckhart şi Morgan Freeman
Regizat de:Antoine Fuqua
Film distribuit în România de către MediaPro Distribution
Nota 2/5
PhotoPhoto

Niciun comentariu: